iÇİNDEKİLER
Tavuk göğsü (250-500 gr kendinize göre)
İki yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı tuz
Tavuk göğsü fileto halinde kesilir (ya da öyle alıp dövdürebilirsiniz) ve et döveceğiyle dövülür. Et döveceğiniz yoksa bir kavanoz ya da merdaneyle dövebilirsiniz. Düz bir kap içerisine ayçiçek yağı konur,tuz ilave edilir ve karıştırılır. Filetelor,bu yağa bulanarak tekrar kap içerisinde dizilir. Üzeri streç filmle kapatılıp en az 3 saat marine edilir (dinlendirilir) . Teflon tava veya demir dökme tava iyice ısıtılıp tavuklar 5'er dakika her iki yüzü pişirilmek suretiyle ızgara şeklinde pişirilir.
NOT: Tavuktan bıktığınız anlarda başvurabilirsiniz, emin olun hiç bıkmadan 1 kg bile yiyebilirsiniz.
Özel Tavuk Fileto Tarifi
- lennox77
- Mesajlar: 1735
- Kayıt: Pzr Ağu 12, 2012 3:40 pm
- Ettiği teşekkür: 156 kez
- Aldığı teşekkür: 330 kez
Özel Tavuk Fileto Tarifi
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir