bacaktan enjeksiyon nasıl yapabilirim

Steroidlerle İlgili Genel Soru ve Paylaşımlarınızı Yapabilirsiniz..
rogge55
Yeni Üye
Ettiği teşekkür: 2 kez
Aldığı teşekkür: 1 kez

bacaktan enjeksiyon nasıl yapabilirim

Mesaj gönderen rogge55 »

bacaktan enjeksiyon ile ilgili bi kaç tane video izledim ama hala içim tam anlamıyla rahat etmiyor , hangi uçtan( siyah yeşil falan var 2 sindende aldım ama yeşil siyaha göre büyük biraz :D ) kullanmalıyım , enjeksiyon sırasında dikkat etmem gereken şeyler neler , yada bu işi kolaylaştırabilecek tavsiyelerinizi bekliyorum
pumpkin
Yeni Üye
Ettiği teşekkür: 7 kez

Re: bacaktan enjeksiyon nasıl yapabilirim

Mesaj gönderen pumpkin »

Benim bildigim yesil ucla ilac cekiliyo sonra yesili cikarip siyah takiyosun ve onla vuruyosun diz kapaginin 4 parmak ustune ayrica z track diye bi olay var ilacin sizmasini engelleyen ona da bakmani oneririm. En temizi git bir eczanede vurdur sikinti olmasin
Kullanıcı avatarı
ati88
Yeni Üye
Ettiği teşekkür: 64 kez
Aldığı teşekkür: 57 kez

Re: bacaktan enjeksiyon nasıl yapabilirim

Mesaj gönderen ati88 »

Üst bacakta favori iki noktam var:
1. Vastus lateralis
https://en.wikipedia.org/wiki/Vastus_lateralis_muscle
2. Rectus femoris
https://en.wikipedia.org/wiki/Rectus_femoris_muscle

Youtube'da arama yaparsan bu kaslara enjeksiyon yapılan videolar bulabilirsin.

Benim enjeksiyon noktası bulma yöntemim ise şöyle:
ilk önce kasın kasılmasını sağlıyorum. Daha sonra elimle kontrol edip kasın orta-şişkin noktasını buluyorum.
Kası serbest bırakıp enjeksiyon yapıyorum.
Genelde enjeksiyondan bir gün sonra enjeksiyon yapılan kasta hafif bir sızı oluyor. Bu yazacaklarım tamamen broscience olabilir ama tahminimce enjekte edilen yağ, enjeksiyon yapılan kasın en çok hacimli noktasında toplanıyor.
Bu nedenle eğer bu enjeksiyon sonra olan sızı enjeksiyon yaptığım yerin tam altındaysa enjeksiyonu doğru yere yaptığımı düşünüyorum.
Fakat sızı enjeksiyon noktasından farklı bir yerdeyse sonraki enjeksiyonları sızının olduğu yere yapıyorum.

Bu yöntemi hem vastus lateralis hem de rectus femoris için uyguladım. İkisinde de ilk enjekseksiyonları biraz dize yakın yaptığımı farkedip enjeksiyon bölgesini değiştirdim.

Enjeksiyonu Z-track ile yapıyorum. İlacı enjektöre çekmek için 20Gx1.5" (yellow - sarı) uç kullanıyorum. Bacak enjeksiyonları için 25Gx1" (orange - turuncu) uç kullanıyorum.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir