Kür Çizelgesi Oluşturma-Başlangıç Seviyesi

Anabolizanlarla İlgili Sorularınız ve Bilgi Paylaşımlarını Yapabileceğiniz Alan
Kullanıcı avatarı
lennox77
Ettiği teşekkür: 156 kez
Aldığı teşekkür: 330 kez

Kür Çizelgesi Oluşturma-Başlangıç Seviyesi

Mesaj gönderen lennox77 »

Sizlere elimizden geldiğince steroidleri tanıtmaya ve kür programı oluşturma mantığını anlatmaya çalışıyoruz,ama forumdan çok olmasa da dışardan gelen mesajlar beni daha detaylı bir tanıtım yapma gereği hissettirdi. Basit kürleri,yanlış ve bilinçsizce uygulayan birçok arkadaşımız mevcut,gerek onları biraz daha bilgilendirmek gerekte artık başlangıç seviyesini aşmış arkadaşlara yol göstermek için kür çizelgesi oluşturma mantığını ve seviyelere göre nasıl kürler oluşturulabileceğini anlatmak istedim.

Steroide ne zaman başlanmalı ? Bu çok sık kafa karıştıran soruların başında geliyor. 19-20 yaşından önce ve 1 yıl hardcore çalışma yapılmadan önce önermiyorum,öncelikle bunu belirteyim. Kendinize steroid ile beraber bir spor kariyeri planlıyorsanız,bazı kriterleriniz olmak zorunda. Yoksa gelişemeyeceğiniz gibi,sağlığınızdan da olursunuz.

''Hocam spora yeni başladım/3 ay oldu/6 ay oldu vb vb vb '' bu kelimelerle başlayan cümlelerle steroid dünyasına yolculuğa hazırlık yapıyorsanız,hiç yapmayın. Gerekli olan donanıma ve bilgiye,altyapıya sahip değilsiniz demektir ki bu tarz sorular sorabiliyorsunuz... Kullanamaz mısınız ? Elbette kullanırsınız,size spora başlar başlamaz kür verecek olan birçok hoca/satıcı mevcut. Ancak spor hayatınızın verimliliği açısından doğru bir karar olmayacaktır. Peki bu aşamadaki arkadaşlar ne yapmalı ?

1-Spor salonuna yeni yazılmışsanız,bu sporun inceliklerini,hareket nizamiyetini ve beslenme düzenini öğrenmeye çalışın. Bunları kimseden yardım almayacak seviyeye geldiğiniz de ilerde çok iyi bir birikim yaptığınızı göreceksinizidir
2-3-6 ay arası yapıp doğrudan steroide saldırmayın. Bu sporda en verim alacağınız dönemler ilk başladığınız dönemlerdir. Bu dönemlerde bir gelişim sağlayamıyorsanız ilk madde de bahsettiğim temel prensiplerden bir veya birkaçını yanlış yapıyorsunuz demektir.
3-En az 1 yıl çalışıp (platoyu şart görmüyorum steroid kullanımı için) bilgi anlamında kendi kendinize yetecek düzeye geldiğiniz de kür araştırmalarına girebilirsiniz. Bu aşamada da asla ''xx hoca dünya şampiyonu o bunu önerdi bunu yapmalıyım'' tarzında düşüncelere kanmayın,kapılmayın. Kürü öneren kişi kainat şampiyonu olabilir,size doğru bir kür de önerebilir ama önerilen kürün doğru veya yanlış olduğunu o kürü öneren kişi değil kimya bilmi belirler. İlaçlar ezelden beri aynı,kombineler belli başlıdır. Olmayacak kombineleri kim söylerse söylesin oluruna getirip uygulamaya çalışmayın. Başlangıç seviyesindeki kürlerde Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yoktur,basit kombinasyonlarla ilk kürünüz de her zaman başarıya ulaşırsınız.
4-Hocalardan,şampiyonlardan alıyorsunuz diye 300-500 tl arası değişen bir küre 1000-1500 tl vermeyin. Kürde gelişim sizin sayenizde olacak,siz feragat edeceksiniz birşeylerden,hocanız veya satıcınız değil

Gereken standartları tutturduğunuzu hissediyorsunuz ve artık küre girme vakti. Buradaki basamakları da incelemek gerekli.
İlk kez küre girecekseniz yukarda bahsettiğim gibi uçuk kaçık kombinasyonlarla uğraşmanıza gerek yok. Örnek vermek gerekirse tutupta ilk kürünüzden büyüme hormonları,peptidler,trenbolonelar vs uçup gitmeyin. Bunlara gerek yok dediğim zamanlar ''ama benim hedefim yüksek'' diyen arkadaşlar oluyor,onları da anlıyorum ama ilk kürden ağır ilaç kullanmak demek daha fazla gelişim demek değildir. Vücudunuza ilk kez girecek birşey olduğu için zaten ne kullanırsanız kullanın ortalama aynı katkıyı verecektir. Bu noktada;
1- Kilonuza göre dozajların belirlendiğini unutmayın. Kürlerin süresinin uzunluğu tehlikeli olduğu anlamına gelmez,kürdeki ilaçların esterlerinin uzun olduğu anlamına gelir. Hedefinize yönelik bulk ya da cutting kürlerini araştırın
2- Kilolu ve yağlıysanız vücutta aromatize olan (deca,anapolon vb) ilaçlara çok bulaşmayın. Doğrudan cutting kürü de yapmanızı önermem,böyle bir form durumunuz varsa uzun ester bir testo ile yine uzun ester aromatize olma durumu az olan (boldenon,primo) bir anabolizanı kombine edip temiz bir dietle clean bulk yapabilirsiniz
3- Uzun ester ilaçlarda,piramit dozajlama yapmanıza gerek yok. Kilonuza uygun dozajı belirledikten sonra sabit dozajlama ile kürü bitirin. Bulk kürleri 6 veya 8 hafta olmaz (4 haftayı vs hiç ciddiye almıyorum) . 10-12 haftalık kürler oluşturun kendinize
4- Başlangıç durumunda bulk kürü olduğu için illa Deca tercih etmenize gerek yok. Bulking'de yükselmek istiyorsanız ve ciddi hacim istiyorsanız Deca gibi bir anabolizanı ekleyebilirsiniz. Only Testo kürleri de ilk kez girecek olan arkadaşlar için uygundur. Kür de kilit nokta her zaman testo olmasıdır. Kombine edilecek olan anabolizanları hedefinize göre seçebilirsiniz
5- Tablet kürü hacimde kalıcı olmaz.
6- Kür de koruyucular,steroidlerden de markalardan da daha önemlidir. İyi bir PCT yapmanız için kür içi tedaviyi de iyi yapmanız gerekmektedir. Ciddi yan etkiler yaşayıp sonra çözüm yolu aramanın bir anlamı yok. En baştan önlem alırsanız sizi ilerde zor durumda bırakacak bir yan etki yaşamazsınız
7- Bulking demek ne bulursan ye demek değildir. Bir sporcu her zaman tuz ve şekeri belli bir sınırda tutmalıdır. Kimi zaman bu sıfırlanır,kimi zaman sınıra yaklaşır ama asla sınırı geçmemeli
8- Hacim kürlerinde ''hocam kaç kg saf kas kazanırım'' sorusu çok geliyor. Mr. Olympia'lar bile 1 kg saf kası o imkanlarla 1 yılda kazanırlarsa seviniyorlar. Bu algıdan kurtulun. Alacağınız kiloların temiz kilo olmasına bakın. 8 kg saf kas kazanmanın bir imkanı yok. Elde edilecek olan kütle ile saf kas kavramlarını karıştırmayın
9- Daha ilk kür bitmeden 2.kürün planlarını kurmayın,kür bitsin,form durumunuza bakın ondan sonra ya PCT ya da devam kararı alın
10- PCT'yi ezbere getirmeyin de yapmayın da . Pregnyl her daim yarar sağlamaz,zararı da olabilir. Enjeksiyon günlerinizi haftada tek günde yapabileceğiniz şekilde kombineler yapın
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Kullanıcı avatarı
barda
Yeni Üye
Ettiği teşekkür: 4 kez
Aldığı teşekkür: 16 kez

Re: Kür Çizelgesi Oluşturma-Başlangıç Seviyesi

Mesaj gönderen barda »

eline saglık hocam yeni başlayacak arkadaşlara yol gösterici nitelikte bir yazı olmuş
falcone
Forum Duayeni
Ettiği teşekkür: 1 kez
Aldığı teşekkür: 14 kez

Mesaj gönderen falcone »

Preglin nasıl zaralı olabilir ki, vucut bur kać kez bu şekilde tabi üretime geçerse bir daha o olmadan kendi başına üreti yapamaz mı
Kullanıcı avatarı
lennox77

Pregnyl testislerdeki sperm dolaşımını tavana çıkarır
Siz testislerinizin çok baskılanmadığı bir kürün PCT'sinde Pregnyl kullanırsanız boş yere testisleri yormuş olursunuz
Ha ama şuna da karşı değilim,çok çerez bir kür olmadığı sürece kafa rahat olsun mantığıyla en azından 1500 iu kullanılabilir 3'lü döngü halinde
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
falcone
Forum Duayeni

Mesaj gönderen falcone »

Neticede bir kaç kullanımdan sonra vücut alışır ve preglinsiz üretime gez konusu yanlışmıdır ? Yada bunun bir sınırı varmıdır. Doğal üretimi iyarma mevzusunun mantığı nedir
madmax29

Mesaj gönderen madmax29 »

mesela deca - tren gibi ağır steroid lerde bence pregnly dozu ayarlı olması kaydıyla kullanılması gerekir diye düşünüyorum. klomenin bu konuda daha farklı yan etkileri olduğundan daha verimli olur gibime geliyo
falcone
Forum Duayeni

Mesaj gönderen falcone »

beyan ettiğiniz fikirler için teşekkürler, lakn hala merak ediyorum, bu nevi bir kaç ağır kürden dolayı mecburen kullanırsak, neticede artık klomen yada preglin olmadan tabii hormon imalatı kesilirmi, illa da preglin yahut benzer tesiri olan maddeleri bekler ?
Kullanıcı avatarı
lennox77

Hayır doğal üretiminiz hiçbir zaman kesilmez (raydan çok çıkmadıkça)
Sadece baskılanır ve eski haline gelmesi zorlaşır
falcone
Forum Duayeni

Mesaj gönderen falcone »

yani aküsü zayıflamış bir arabayı vurdurarak çalıştırmak gibi, yalnızca bir defaya mahsus itttirerek çalıştırmak yetecektir, bundan sonra vurdurmaya gerek kalmaz.

Bundan sonra uzun ilaçlarla ağır bir kür yapmadıkça ömür boyu eski performansımızda devam edebiliriz.

ben tam tersini duymuştum; bir kaç kez kür yapıp preglin vb ile eski halimize gelirsek, bundan sonra vuct hep üretime geçmek için o ilacı bekler. Bunu duyunca biraz korkmuştum. :roll:

çok şükür

Pekala; küçük yaşlarda küre başlanmasını neden tavsiye etmiyorsunuz Bu konuda da duyduğuma göre ilaçla gelişmeye alışmış vücut ilaçsız doğal haline gelinceye kadar (yaklaşık 2 yada 3 sene) gelişemez. Bununla alakalı doğru bir şeyler var mı, yahut hepsi baştan başa mı yanlış . . . ?
Kullanıcı avatarı
lennox77

Doğal üretim seviyesi maksimumdayken kür yapmak mantıksız
Zaten doğal üretimin fazla 17 yaşında ağırlık çalış gelişirsin
Dışarıdan testo vs alınca çok bir fark yaratmayacak sana
Doğal üretimin tamamlanmadan kesilmiş olacak daha 17-18 yaşındayken
Bu yüzden bu yaştakilere önermiyorum

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Alexa [Bot] ve 3 misafir