Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları
Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları
Merhaba arkadaşlar.
Benim kafama takılan sorulardan bir taneside bizim beslenmemizin olmazsa olmazları olan tavuk göğsü ve pirincin haşlandıktan sonra değişen ağırlıkları.
Ben kendim mutfak tartısı ile 2'sinide haşlamadan önce ve haşlandıktan sonra tarttım ve bu sonuçlara ulaştım.
1 kg tavuk haşlandıktan sonra 700 grama düşüyor.
200 gr pirinç haşlandıktan sonra 500 grama çıkıyor.
Sonuçta gram hesabı yaparak beslenmemizi şekillendirdiğimiz için bu olay kafa karışıklığına sebep oluyor.
Hesap yaparken haşlanmadan önceki halinimi baz almalıyız yoksa sonrasını mı?
Benim kafama takılan sorulardan bir taneside bizim beslenmemizin olmazsa olmazları olan tavuk göğsü ve pirincin haşlandıktan sonra değişen ağırlıkları.
Ben kendim mutfak tartısı ile 2'sinide haşlamadan önce ve haşlandıktan sonra tarttım ve bu sonuçlara ulaştım.
1 kg tavuk haşlandıktan sonra 700 grama düşüyor.
200 gr pirinç haşlandıktan sonra 500 grama çıkıyor.
Sonuçta gram hesabı yaparak beslenmemizi şekillendirdiğimiz için bu olay kafa karışıklığına sebep oluyor.
Hesap yaparken haşlanmadan önceki halinimi baz almalıyız yoksa sonrasını mı?
Vücudun sana hükmetmeden sen vücuduna hükmet.
- lennox77
- Ettiği teşekkür: 156 kez
- Aldığı teşekkür: 330 kez
Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl
Güzel bir konu. Haşlandıktan sonraki halini baz almak doğru olandır.
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
MAİL ADRESİM DEĞİŞMİŞTİR ARKADAŞLAR. BİLGİ ALIŞ VERİŞİ OLMASI KAYDIYLA MAİLLERİNİZİ CEVAPLANDIRMAYA YENİ MAİL ADRESİMDEN DEVAM EDECEĞİM
Salonda hocaya sorduğumda Kuru gramaj olacak diyor. Yani bir bardak pirinç 150 gr falan yapar diyo (tarttım 170, 180 arası çıkıyor) onu haşlayıp yiyeceksin diyor. Haşladıktan sonrasa 500 gram oluyor nerdeyse.
- lennox77
Pirinç konusunda haklı onu haşlamadan önce baz alın. Vücudunuza girecek besin değeri o gramajda çünkü. Tavukta pişmiş halinin alınmasını öneririm
Soru ve bilgi iletişimi için mail : lennox4177@gmail.com Facebook : http://www.facebook.com/lennox777
-
- Yeni Üye
- Ettiği teşekkür: 1 kez
- Aldığı teşekkür: 108 kez
1 kg tavuk gogusunde 240 gram proteın var haşlanırken proteınlerın bır kısmında bozunma oluyor yada gıden suyla atılıyor diyemi düşünecegız yoksa çiğ halınde 240 var pişmiş halınde de mı 240 olacak?
Valla bu konuyu hocayada sordum tavuk ve pirinci çiğ haldeyken hesaplayacaksın dedi.
- lennox77
1 kg çiğ tavuk göğsü haşlandığı zaman 850-900 grama düşüyor. Pirinç ise haşlayınca gramaj olarak artıyor.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir