Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları

Tecrübe ettiğiniz veya Bilgi Edindiğiniz Tarifleri Bu Başlık Altında Paylaşabilirsiniz
_BlackLight_
Yeni Üye
Mesajlar: 1030
Kayıt: Sal Şub 12, 2013 11:59 am
Ettiği teşekkür: 1 kez
Aldığı teşekkür: 108 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen _BlackLight_ »

3 israrli mesaj sonrasi gittim ve 1 adet barbequ aldim
özel
Yeni Üye
Mesajlar: 106
Kayıt: Cum Eyl 14, 2012 9:32 am
Ettiği teşekkür: 3 kez
Aldığı teşekkür: 1 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen özel »

net yavasladı göndermedı zanetttim on yuzden murat :d kusura bakma seni masrafa soktum ..:D irtibat numaranı özelden atarmısın bi zahmetb artık
falcone
Forum Duayeni
Mesajlar: 496
Kayıt: Cmt Nis 06, 2013 12:07 pm
Ettiği teşekkür: 1 kez
Aldığı teşekkür: 14 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen falcone »

Yediğimiz tavukla beraber kadın hormonu alıyormuşuz, bu halde yine de tavuk yemek hala faydalı mı
samet_61
Yeni Üye
Mesajlar: 656
Kayıt: Cum Nis 19, 2013 4:48 pm
Ettiği teşekkür: 8 kez
Aldığı teşekkür: 40 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen samet_61 »

haslandıktan sonrakı halı vucuda gıren olcudur ve onemlı olanda budur;)
vibrantTR
Yeni Üye
Mesajlar: 56
Kayıt: Cmt Nis 19, 2014 3:36 pm
Ettiği teşekkür: 20 kez
Aldığı teşekkür: 1 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen vibrantTR »

Lennox77 doğru söylemiş.Pirinç haşlanınca ağırlığı arttığından, gram başına kalori değeri azalıyor,çünkü suyla şişiyor.
Tavuk ise haşlanınca bünyesindeki suyu kaybediyor ve net ağırlığına kavuşuyor, olay budur.
- Forget the Rest and Do your Best -
seyyah
Yeni Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: Pzr Eyl 14, 2014 7:22 pm

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl

Mesaj gönderen seyyah »

protein kaynaklarının pişmeden önceki ağırlıkları, karbonhidrat kaynaklarının ise pişirildikten sonraki ağırlıkları baz alınır.
Savaş Cebeci'den alıntıdır.
Starman
Yeni Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: Prş Eyl 26, 2024 9:07 am
Ettiği teşekkür: 1 kez

Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları

Mesaj gönderen Starman »

Günümüzde gıda teröristlerinin kırmızı ve beyaz etlerde yaptıkları hileleri göz önünde bulundurursak ( su basma şişirme vs ) pişirdikten sonraki değeri baz almak daha doğru olacaktır.
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir