Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları
-
- Yeni Üye
- Mesajlar: 1030
- Kayıt: Sal Şub 12, 2013 11:59 am
- Ettiği teşekkür: 1 kez
- Aldığı teşekkür: 108 kez
Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl
3 israrli mesaj sonrasi gittim ve 1 adet barbequ aldim
-
- Yeni Üye
- Mesajlar: 106
- Kayıt: Cum Eyl 14, 2012 9:32 am
- Ettiği teşekkür: 3 kez
- Aldığı teşekkür: 1 kez
Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl
net yavasladı göndermedı zanetttim on yuzden murat :d kusura bakma seni masrafa soktum ..
irtibat numaranı özelden atarmısın bi zahmetb artık

-
- Yeni Üye
- Mesajlar: 56
- Kayıt: Cmt Nis 19, 2014 3:36 pm
- Ettiği teşekkür: 20 kez
- Aldığı teşekkür: 1 kez
Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl
Lennox77 doğru söylemiş.Pirinç haşlanınca ağırlığı arttığından, gram başına kalori değeri azalıyor,çünkü suyla şişiyor.
Tavuk ise haşlanınca bünyesindeki suyu kaybediyor ve net ağırlığına kavuşuyor, olay budur.
Tavuk ise haşlanınca bünyesindeki suyu kaybediyor ve net ağırlığına kavuşuyor, olay budur.
- Forget the Rest and Do your Best -
Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkl
protein kaynaklarının pişmeden önceki ağırlıkları, karbonhidrat kaynaklarının ise pişirildikten sonraki ağırlıkları baz alınır.
Savaş Cebeci'den alıntıdır.
Savaş Cebeci'den alıntıdır.
Re: Tavuk göğsü ve Pirinç haşlama öncesi ve sonrası ağırlıkları
Günümüzde gıda teröristlerinin kırmızı ve beyaz etlerde yaptıkları hileleri göz önünde bulundurursak ( su basma şişirme vs ) pişirdikten sonraki değeri baz almak daha doğru olacaktır.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir