ilk Kür sustanon
ilk Kür sustanon
Merhaba arkadaşlar deneyimli kardeşlerimin yardımına ihtiyacım var.
Yaşım 40, 175 boy, 75 kg %12 yağ oranım hayatım sporla geçti. mezomorf vucut tipim. Crossfit benzeri 5 gün ağır idman yapıyorum. cumartesi pazar off
Bugüne kadar suplemenler hariç bişey kullanmadım. Sustanol 12 hafta kullanmaya karar verdim ve ilk iğneyi bugün vuruldum. Pazartesi 250, çarşamba 250, cuma 250 şeklinde 15. gün meme uclarında bir hasaslık sezersem nolvadex kullanacğım. 12 hafta ara verip bir küre girmeyi planlıyorum.
Glutamin
BCAA
Creatin
Whey
Casein
l-arginine
25 mg Çinko
Selenyum
Vitanim C 1000
Bunlarda suplementlerim.
Sorum ise Çinko 100 mg yazıyor heryerde bu fazla değil mi? Kısırlık riskini azaltma yolu var mı? Kan değerlerimin hepsi normal çıktı. Bu kontroller haftalık mı aylık mı yapılması gerekiyor.
Teşekkür ederim
Yaşım 40, 175 boy, 75 kg %12 yağ oranım hayatım sporla geçti. mezomorf vucut tipim. Crossfit benzeri 5 gün ağır idman yapıyorum. cumartesi pazar off
Bugüne kadar suplemenler hariç bişey kullanmadım. Sustanol 12 hafta kullanmaya karar verdim ve ilk iğneyi bugün vuruldum. Pazartesi 250, çarşamba 250, cuma 250 şeklinde 15. gün meme uclarında bir hasaslık sezersem nolvadex kullanacğım. 12 hafta ara verip bir küre girmeyi planlıyorum.
Glutamin
BCAA
Creatin
Whey
Casein
l-arginine
25 mg Çinko
Selenyum
Vitanim C 1000
Bunlarda suplementlerim.
Sorum ise Çinko 100 mg yazıyor heryerde bu fazla değil mi? Kısırlık riskini azaltma yolu var mı? Kan değerlerimin hepsi normal çıktı. Bu kontroller haftalık mı aylık mı yapılması gerekiyor.
Teşekkür ederim
- ati88
- Yeni Üye
- Ettiği teşekkür: 64 kez
- Aldığı teşekkür: 57 kez
Re: ilk Kür sustanon
ilk kür için haftalık 500mg Sustanon daha uygun olacaktır. Haftada iki kere, mesela pazartesi ve perşembe, 250mg olarak uygulanabilir.
Kür sırasında yeteri kadar hayvansal protein tüketildiği zaman glutamin ve BCAA'ya gerek olmadığını düşünüyorum. Creatinden ise hep şüphe duyduğum için kürde kullanmayı bıraktım. Farelerde yapılan deneyde doğal creatine sentezinde sınırlayıcı unsur olan AGAT (Arginine:glycine amidinotransferase) enziminin faaliyeti testosteron ile birlikte artıyormuş (1). AGAT enziminde artış doğal creatine sentezinin artmasına neden olacaktır.
(1) Kriskó I, Walker JB (December 1966). "Influence of sex hormones on amidinotransferase levels. Metabolic control of creatine biosynthesis". Acta Endocrinol. 53 (4): 655–62.
http://www.eje-online.org/content/53/4/655.short
Kür sırasında yeteri kadar hayvansal protein tüketildiği zaman glutamin ve BCAA'ya gerek olmadığını düşünüyorum. Creatinden ise hep şüphe duyduğum için kürde kullanmayı bıraktım. Farelerde yapılan deneyde doğal creatine sentezinde sınırlayıcı unsur olan AGAT (Arginine:glycine amidinotransferase) enziminin faaliyeti testosteron ile birlikte artıyormuş (1). AGAT enziminde artış doğal creatine sentezinin artmasına neden olacaktır.
(1) Kriskó I, Walker JB (December 1966). "Influence of sex hormones on amidinotransferase levels. Metabolic control of creatine biosynthesis". Acta Endocrinol. 53 (4): 655–62.
ati88 yazdı:ilk kür için haftalık 500mg Sustanon daha uygun olacaktır. Haftada iki kere, mesela pazartesi ve perşembe, 250mg olarak uygulanabilir.
3 kerede ne gibi bir durum olabilir? cahilliğime ver bu konudaki. nerdeyse 2 yıldır okuyorum yarışmacıları dinliyorum

Sabahları whey ve kuru meyveli yulaf
öğlen tambudaylı ekmek 2 tane sandwich hindi etli, lorpeynir
antreman öncesi bir dilim tam tahıllı ekmek fıstık ezmesi creatin vitamin c
antreman esnasında bcaa
çıkınca bcaa
whey creatin
akşam pilav veya makarna veya tavuk veya et yeşillik, selenyum, çinko
yatmadan glutamin ve casein
- ati88
- Yeni Üye
Kişinin spor geçmişine ve kas kütlesine bağlı olmak üzere, steroidlerin sağladığı kas kütlesi kazancı belli bir dozdan sonra çok çok az artıyor, buna karşı yan etkileri daha çok ortaya çıkıyor.
ilk kürünüz olacağı için 500mg ile 750mg arasında çok fazla fark göreceğizi tahmin etmiyorum. Tabi bunu denemeden kestirmek güç ama 750mg dozun sağlık riskinin getireceği kazançtan fazla olabileceği ihtimalini göz önüne almak uzun vadede sağlık açısından daha iyi olabilir.
Nolvadex: bence nolvadex için göğüste hassalık görmeyi beklemeyin. Nolvadex kas gelişimini olumsuz etkileyecektir. Onun yerine bugünden itibaren haftada 2 kere 12.5mg aromasin kullanmaya başlayın. 5. haftaya başlayınca ilk iğneyi olmadan estrodial testi yaptırıp sonuca göre Aromasin dozunu ayarlarsınız.
Beslenme ile ilgili olarak http://whataremymacros.com/ adresindeki hesaplayıcıyı kullanıyorum. Kür sırasında normalden 500-600 kCal fazlasını tüketiyorum ve protein mitarını 1 kiloya 3.5 gram olarak ayarlıyorum (imperial sisteminde 1 lb'ye 1.6 gram)
Son olarak da, çinko uyumadan önce alınırsa daha hGH salgılanması açısından daya iyi sonuç verebilir.
ilk kürünüz olacağı için 500mg ile 750mg arasında çok fazla fark göreceğizi tahmin etmiyorum. Tabi bunu denemeden kestirmek güç ama 750mg dozun sağlık riskinin getireceği kazançtan fazla olabileceği ihtimalini göz önüne almak uzun vadede sağlık açısından daha iyi olabilir.
Nolvadex: bence nolvadex için göğüste hassalık görmeyi beklemeyin. Nolvadex kas gelişimini olumsuz etkileyecektir. Onun yerine bugünden itibaren haftada 2 kere 12.5mg aromasin kullanmaya başlayın. 5. haftaya başlayınca ilk iğneyi olmadan estrodial testi yaptırıp sonuca göre Aromasin dozunu ayarlarsınız.
Beslenme ile ilgili olarak http://whataremymacros.com/ adresindeki hesaplayıcıyı kullanıyorum. Kür sırasında normalden 500-600 kCal fazlasını tüketiyorum ve protein mitarını 1 kiloya 3.5 gram olarak ayarlıyorum (imperial sisteminde 1 lb'ye 1.6 gram)
Son olarak da, çinko uyumadan önce alınırsa daha hGH salgılanması açısından daya iyi sonuç verebilir.
ati88 yazdı:Kişinin spor geçmişine ve kas kütlesine bağlı olmak üzere, steroidlerin sağladığı kas kütlesi kazancı belli bir dozdan sonra çok çok az artıyor, buna karşı yan etkileri daha çok ortaya çıkıyor.
cevabın için teşekkür ederim kardeşim. Peki 500 mg tek seferdemi yoksa 2 ye bölerek mi vurmak gerekiyor? Kullanım şekli nasıl? sonuçta bugün vuruldum 1 iğne şuan değiştre bilme şansım var sanırım
- ati88
- Yeni Üye
Haftada iki sefer olması yan etkileri azaltmak açısından daha iyi olacaktır. Örnek olarak pazartesi ve perşembe her seferinde 250mg olacak şekilde haftalık toplam 500mg yapılabilir.
ati88 yazdı:Haftada iki sefer olması yan etkileri azaltmak açısından daha iyi olacaktır. Örnek olarak pazartesi ve perşembe her seferinde 250mg olacak şekilde haftalık toplam 500mg yapılabilir.
teşekkür ederim bu şekilde uygulayacağım!
dennyd yazdı:ati88 yazdı:Haftada iki sefer olması yan etkileri azaltmak açısından daha iyi olacaktır. Örnek olarak pazartesi ve perşembe her seferinde 250mg olacak şekilde haftalık toplam 500mg yapılabilir.
teşekkür ederim bu şekilde uygulayacağım!
Bir sorum daha olacak. 4. haftadan sonra bu sustanolun tehlikeli olduğu gibi yazılar okudum. 6. hafta tamamen sıfarlanıyor gibi. dediğiniz gibi bende 500 mg vurma taraftarıyım haftalık. bugün dediğiniz ilacıda kullanmaya başladım. Tedavisi için yapmam gereken bişey var mı? 5. haftaya başlayınca ilk iğneyi olmadan estrodial testi yaptırıp sonuca göre Aromasin dozunu ayarlamak nasıl oluyor doz hangi parametreye göre ayarlanıyor?

- ati88
- Yeni Üye
Evet bir süre sonra doğal üretimin duracağı doğru.
Kür bittikten sonra yapıcacak PCT ile doğal hormon üretimi tekrar başlatılıyor.
Estrodial testinde estrodial değeriniz normal aralığın/ortalamanın üzerinde ise Aromasin dozunu arttırın. Eğer estrodial değeri düşük çıkarsa biraz azaltın.
Kür bittikten sonra yapıcacak PCT ile doğal hormon üretimi tekrar başlatılıyor.
Estrodial testinde estrodial değeriniz normal aralığın/ortalamanın üzerinde ise Aromasin dozunu arttırın. Eğer estrodial değeri düşük çıkarsa biraz azaltın.
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir