vücudun dogal üretim sorunsalı

Androjenler(Testosteron,Öströjen vb) Hormonlar ve Steroidler Bölümü
Cevapla
samet_61
Yeni Üye
Mesajlar: 656
Kayıt: Cum Nis 19, 2013 4:48 pm
Ettiği teşekkür: 8 kez
Aldığı teşekkür: 40 kez

vücudun dogal üretim sorunsalı

Mesaj gönderen samet_61 »

beyler kur sonrasında dogal uretımı tamamen kesıp hcg ıle gerı donusumsuz tamamen duran kısıler var mı? denk geldınız sahıt oldunuzmu bunun olmaması ıcın neler yapılabılır
Kullanıcı avatarı
ati88
Yeni Üye
Mesajlar: 235
Kayıt: Cum Mar 06, 2015 9:12 am
Ettiği teşekkür: 64 kez
Aldığı teşekkür: 57 kez

Re: vücudun dogal üretim sorunsalı

Mesaj gönderen ati88 »

13 yıl aralıksız steroid kullanarak vücut geliştirme yapan 34 yaşındaki bir hipogonadotropik hipogonadizm hastasının testostosteron üretimi tek bir doz triptorelin ile tekrar başlamış, ve bir ay içinde normale seviyeye ulaşmış. (1)

Hipogonadotropik hipogonadizmde testisler sağlıklı, fakat yeterli miktarda GnRH, LH ve FSH üretilmiyor. Bu nedenle testislerde testosteron üretimi olmuyor.

Dikkat edilmesi gereken nokta, triptorelin bir GnRH analoğu ve agonisti. Hipofiz bezindeki GnRH reseptörlerine bağlanıp LH ve FSH salgılanmasını sağlıyor. Bu reseptörler uzun süre yüksek miktarda GnRH'ye maruz kaldıkları zaman GnRH'ye karşı duyarsızlaşıyorlar, ve hipofiz bezi bir daha LH ve FSH üretimiyor. Bu nedenle triptorelinin en son çare olarak denenmesi gereken bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Bu kesinlikle bir tavsiye değildir.


(1) Pirola I, Cappelli C, Delbarba A, et al. Anabolic steroids purchased on the Internet as a cause of prolonged hypogonadotropic hypogonadism. Fertil Steril. 2010;94:2331.e1–3.
http://www.fertstert.org/article/S0015-0282%2810%2900503-0/fulltext
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir