Steroidler Hakkında Önemli Soru

Steroidlerle İlgili Genel Soru ve Paylaşımlarınızı Yapabilirsiniz..
andres
Yeni Üye
Ettiği teşekkür: 3 kez
Aldığı teşekkür: 1 kez

Steroidler Hakkında Önemli Soru

Mesaj gönderen andres »

Merhabalar herkese,forumunuzu uzun süredir takip ediyordum artık bende bir üyeyim.Arkadaşlar benim çok önemli bir sorunum var forumda bu konudan gerçekten anlayan birçok kişi var.şimdi benim kalp teklemesi ve çarpıntı sorunlarım var doktora gittim ve eko vs herşey yaptırıldı hiçbir sorun gözükmüyor.bende steroid kürü yapıcam fakat enjeksiyon olanlar sol ventrikür büyümesi ve kalp krizini tetiklediğini öğrendim bende oral sterodilere yöneldim.size sorum oral sterodilerin kalp üzerinde yan etkisi var mıdır? Özellikle oxandrolonenin.İnanın ben steroid konusunda korkutan tek şey kalp krizi durumu.Diğer saç dökülmesi karaciğere toksit etkisi böbreklere etkisi tansiyon kötü kolesterol vs umrumda değil.Üstadlar oral steroidler kalp üzerinde büyüme krizi tetikleme vs yanetkilere sahipmidir?Lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim..
andres
Yeni Üye

Re: Steroidler Hakkında Önemli Soru

Mesaj gönderen andres »

Bu arada 170 boyunda 58 kg yim 7 aydır ağırlık çalışıyorum başladığımda 54 kg dim yukarıdaki soruyu sorma nedenim tekrar söylüyorum kalp çarpıntısı tekleme bazen squat yaparkende çarpıntı yaşıyorum bu yüzden oral steroidlerin kalp üzerinde etkisini öğrenmek istiyorum.
yunuszmen
Yeni Üye
Ettiği teşekkür: 1 kez

Mesaj gönderen yunuszmen »

Eskiden bende de (çok siddetli olmasa da) kalp carpintisi vardi özellikle de squat yaparken. Doktorlara gittim hicbiri sorunu anlamadi biseyin yok dedi cevirdiler. Ben de bi arkadasin tavsiyesine uyup yüzmeye ve nefes tutma antremanlarina basladim. Inanirmisin o kadar iyi geldiki ne bi carpinti kaldi ne de baska bisey hayat kalitem tavan yapti resmen. Eskiden 200 metre yürüyüp nefes nefese kalirken simdi havuzun dibinde 2,5 dakika nefesimi tutabiliyorum ve nefes alisverislerim tamamen duzeldi kalp carpintisindan da eser kalmadi. Bi düsün derim bunu. Soruna gelirsek oral veya enjeksiyon olmasi farketmez kaslari büyüten hertürlü madde ayni zamanda kalbi de büyütür cünkü daha buyuk kaslar daha fazla kan ihtiyaci daha genis damarlar ve tabiki de daha buyuk kalp demektir. Ama bunu yanlis anlama daha buyuk kalbinin olmasi seni olumsuz etkilemez tam tersine kalp krizini onler cunku kalp krizinin mantigi kalbe giden damarlarin tikanmasidir , genis damarli ve buyuk kalpli bir insanin damarlari oyle kolay kolay tikanmaz :) bu kalp buyumesi olayi sporun her alaninda vardir efor gerektiren herseyde kalp daha fazla oksijene ihtiyac duyar ve buyur , o yuzden spor onemlidir insani kalp krizinden korur kaslara daha fazla oksijen gider vs.
metinav
Yeni Üye
Aldığı teşekkür: 27 kez

Mesaj gönderen metinav »

Kalbinde bir problem olduğunu anlıyorum yazılarından.Ekg ve efor testi yaptır...Gerekiyorsa holter cihazı taktır kriz oluyormu yoksa başka bir şeyi kalp krizi gibi mi algılıyorsun onu anlamış olursun...Benimde yıllar önce kalbime iğne gibi batma olurdu sıkışırdı kriz geçirdiğimi düşünürdüm.Sonra doktora gittim tüm herşeye bakıldı kalpte sorun yoktu.Ne çıktı biliyormusun midede reflü ve midemin çift bölmeli olduğunu öğrendim.Yemeği fazla kaçırdığımda midenin üst bölümünde sıkışma ve gaz meydana geliyor bu da kalbe baskı yapıyormuş bunu ben kriz şeklinde algılıyormışum...Ama yinede kalbini destekleyecek doğal suplementler kullanabilirsin.Mesela alıç bitkisi özellikle ritim düzensizliğinde çok faydalı.L-karnitin Q 10 ve mağnezyum kalp kasları için olmazsa olmaz destekler...Steroidlerin hertürlüsü kalbe direkt etki etmese dahi kanı arttırarak tansiyonun yükselmesine ve böylece kalbin yükünün artmasına sebeb olmaktadır.Kullanacaksan tablet yerine testonun tek esterli formundan birini kullanabilirsin bu suplementler eşliğinde...Tansiyon yükselmesine karşı omega 3 veya zeytin yaprağı çayı-ekstresi tavsiye ederim...
andres
Yeni Üye

Mesaj gönderen andres »

Yunusüzmen yorumun için teşekkürler verdiğin tavsiyelere uyacağım yüzem ve nefes egsersizi konusunda gerçekten bendede işe yarayabilir diye düşünüyorum.Bir diğer konu olan oral steroidlerde enjeksiyon gibi kalbi büyütüyor demekki fazla şaşırmadım açıkcası sonuçta oda steroid.Ben önce oxandrolone ile 4 6 haftalık basit bi kür yapıp ardından primobolan yada boldenone ile enjekte yaparım diye düşünüyorum.En iyisi bu olacak galiba
andres
Yeni Üye

Mesaj gönderen andres »

Metinav teşekkürler yorumun için bendede kalp ağrısı vardı doktora gittim efor testi yaptırdım 13 dk sürdü ve hiçbirşey çıkmadı doktor bana kalp kası ağrısı biraz sigaradan uzak dur filan demişti arada ağrır yine sanırım sigarayı çok kaçırınca oluyor.Kalp için alıç bitkisini deneyebilirim.
samet_61
Yeni Üye
Ettiği teşekkür: 8 kez
Aldığı teşekkür: 40 kez

Mesaj gönderen samet_61 »

dostum vg ısıyle ugrasan bır cok ınsanın kalbınde testlerde carpıntı vs cıkabılır benım gorusum bı sorun yasamazsın ama unutulmaması gereken 100 kısıye bısı olmaz sana olur bu mebali uzerımıze almakta dogru olmaz sonucta roıdler vucuttakı kasları gelısıtırmeye cıddı anlamda yardımcı oluyor bu kondua saygıyı hakedıyorlar ama kalp atımını saglayan kaslarında gelısmesı anlamına gelırmı gelır buda kalp krızını tetıkleyebılır kalbın buyumesıne fırsat verebılır cevremde buna denk gelmesemde ıhtımalı var oral steroıdler enjekyonlardan benım gorusumce daha zararlı oldugudur karacıgere kalıcı hasar vermesı mumkun uzun kullanımlarda
andres
Yeni Üye

Mesaj gönderen andres »

Samet61 hocam verdiğin bilgiler için teşekkürler,aslında oral steroid kullanırsam kalbe etki etmez diye düşünmüştüm ama yanılmışım oda steroid sadece tablet hali.Kalp konusu Allah a havale benim artık çünkü kullanıcam steroid önce oxandrolone la 4 haftalık basit bir heyecan sonra birkaç ay dinlendirdikten sonra primo testo veya boldenone testo kürü ve herşey tamam inşallah
madmax29

Mesaj gönderen madmax29 »

hocam bence sen hiçbişeye yönelme...kaldıki ne sikletin ne spor geçmişin kür yapmaya müsait...oral tabletlerle zaten kür olmaz...birde sağlık mazeretin var lütfen girme bu işlere...sonra işte bu haberlere çıkan ölüm vakaları malesef bilinçsiz ve sağlık problemleri olmasına rağmen bu ilaçları kullanmak isteyenlerden çıkıyo.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: FAST Enterprise [Crawler] ve 1 misafir