Fazla pişmiş tavuğun protein değerinin değişmesi hakkında

Kendi Tecrübe Ettiğiniz Programları Paylaşabilir veya Örnek Programlarınız ile İlgili Soru Sorabilirsiniz
Cevapla
bebeqte5tur
Yeni Üye
Mesajlar: 40
Kayıt: Cmt Tem 13, 2013 2:31 pm
Ettiği teşekkür: 2 kez

Fazla pişmiş tavuğun protein değerinin değişmesi hakkında

Mesaj gönderen bebeqte5tur »

arkadaşlar , şu tavuğu haşlamayı ve yumuşak pişirebilmeyi bir türlü öğrenemedim, kızartma veya fırın konusunda sorun yaşamıyorum ama hangi şekilde haşlarsam haşlayayım yaptığım tavuk sert ve diş kesmez şekilde oluyor. Yine de çiğneyebildiğim kadar çiğneyip yiyorum ama size sorum, anlayan arkadaşlara özellikle, varsa aramızda gıda mühendisi veya aşçı onların da engin bilgilerinden faydalanmak isterim, çok pişen ve dediğim kadar sert olan tavuğun protein değerleri düşer mi? sindirimi daha mı zor olur, ya da tamamen sindirilmez mi? daha yeni 1 buçuk kilo tavuğu tencerede pişirdim ve sonuç aynı, yarınki öğünlerde tahta gibi tavuk yiyeceğiz :D
Kullanıcı avatarı
ati88
Yeni Üye
Mesajlar: 235
Kayıt: Cum Mar 06, 2015 9:12 am
Ettiği teşekkür: 64 kez
Aldığı teşekkür: 57 kez

Re: Fazla pişmiş tavuğun protein değerinin değişmesi hakkınd

Mesaj gönderen ati88 »

Uzman değilim ama bildiğim kadarıyla yüksek ısıda pişen etlerdeki proteinler HCA ve PAH denen kanserojen yapılara dönüşüyor.
Özellikle ızgara, kızartma, mangal gibi pişirme yöntemleriyle 150C üzerinde pişen etlerde oluyor.

Ben haftalık normal öğünlerim için düdüklü tencere kullanıyorum. Sıcaklık en fazla 120C'ye çıktığı için düdüklü tencerede bu problem yok.

1.8 kg veya 2 kg kadar tavuğu düdüklüye koyuyorum. Basınç ideal seviyeye ulaşınca 30 dakika daha pişiriyorum. Genelde sonuç iyi oluyor ama sertlik galiba tavuğun cinsine göre değişebiliyor.
Cevapla

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir