@standard
söylediğin gibi hCG kullanıldığı süre boyunca hipotalamus-hipofiz eksenini baskılıyor. Fakat bir süre kullanılıp bırakıldıktan sonra hipotalamus-hipofiz ekseninin tekrar çalışmasını sağlayabildiği için PCT sırasında kullanılabiliyor.
Clomid bir tür SERM ve LH'den çok FSH salgılanmasına neden olduğu için nolvadex ve hCG ile birlikte PCT için kullanılıyor. Veya TRT/HRT sırasında yine hCG ile beraber kullanılabiliyor.
Ben hiç hCG kullanmadım ama bundan sonraki kürümde kür sırasında kullanmayı düşünüyorum.
Ben buradaki örnek PCT şablonlarından faydalanıyorum:
https://www.reddit.com/r/steroids/wiki/thecycle/pctUzun süren kürlerle ilgili olarak da şunu söyleyebilirim. Uzun süreden sonra zararını görmeye başlayabilirsin. Bu zararlar kişiden kişiye genetik, beslenme ve antreman etkenlerine bağlı olarak değişebilse de başlıca şunlardır:
* Hypertrophic Cardiomyopathy
* Prostat büyümesi ve prostat kanseri
* Hipotalamus-hipofiz-testis ekseninin çalışmasının durması
* Damarlarda plak birikimi
* Yüksek tansiyon
* Böbrek yetmezliği
* Karaciğer tümörü ve kanseri
* Jinekomasti ve göğüs kanseri
* Nörolojik hasar ve buna bağlı akıl hastalıkları, algı yeteneğinin azalması
Uzun süre kürde kalmak yerine küre bir süre ara verip, TRT/HRT yapıp, daha sonra tekrar küre devam edebilirsin. Uzun vadede hem riskleri alaztır hem de PCT yapmaya oranla daha iyi sonuçlar verir.
Ben mesela 8 hafta tren+anavar kürümü bitireli 4 hafta oluyor. Kür bitiminden itibaren TRT seviyesinde haftalık 100mg testosteron kullanıyorum. Geçen cuma test için kan alındı. Bu hafta sonuçlar geldiğinde sonuçlarda problem yoksa haftaya tekrar küre başlayacağım. Kür sırasında düşük doz hCG kullanacağım, kür bittiğinde de bir sonraki küre kadar HRT olarak yine düşük doz testosterone + hCG + Clomid kullanacağım.
Edit: "sonuçlarda problem yoksa" demek istedim