İLK KÜR PCT LÜTFEN YARDIM..

Steroidlerle İlgili Genel Soru ve Paylaşımlarınızı Yapabilirsiniz..
samet_61
Yeni Üye
Ettiği teşekkür: 8 kez
Aldığı teşekkür: 40 kez

Re: İLK KÜR PCT LÜTFEN YARDIM..

Mesaj gönderen samet_61 »

55demirbilek yazdı:Hocam 2 tane 5000iü vurdu diye çocuk sahibi olamıcak mıyım ben? Test yaptıramıyorum sigortam yok diye şuan

onun onla alakası yok ama leydıng hucrelerın cıddı zarar gorup testıslerın fazlaca baskılanacak dozaj o kure gore cok yuksek denılmek ıstenılen bu bır cok mecmua mevcut makale mevcyut yapan deneyen arkdas mevcut dene cocugun olmaz dıye kımse net buısı dıyemez...
Kullanıcı avatarı
ati88
Yeni Üye
Ettiği teşekkür: 64 kez
Aldığı teşekkür: 57 kez

Mesaj gönderen ati88 »

standart yazdı:Açıklamalarınız bir çoğumuzun zihninde doğruya giden bir yol açıyor.
Bu arada pregnil gibi ilaçlar ile tedavi sonrasında, vücut artık lh ve fsh üretme gereği duymayabilirmiş. Bu sonuca ulaşmanın sınırı nedir. Ne kadar kullanırsak sakıncalı olmaya başlar. Bunun işareti nedir.

Teşekkürler.

@standart: Sorunuz ile ilgili olan hCG kullanım senaryosunu biraz daha açıklayabilir misiniz? LH ve FSH seviyeleri normal olan bir erkeğin testosteron seviyesini arttırmak için hCG kullanılmasından mı, steroid kürü sırasında kullanılmasından hCG kullanılmasından mı, PCT sırasında hCG kullanılmasından mı, yoksa başka bir durumda hCG kullanılmasından mı bahsediyorsunuz?

Mesaj gönderen standart »

Merhaba.
Kür sırasında veya sonrasında hcg hiç kulkanmadım ama yaklaşık iki buçuk ay kadar sonra doğal üretim kıpırdanmaya başlıyor zaten.
Ama bu sene ramazana kadar iki kür yapmak istiyorum ve bu hafta 13 haftalık, primobolon sustanon kürüm bitti.
Hiç beklemeden yağ yakma ilaçları temin edeceğim ve kürüme başlayacağım ama
1- Hcg ile, durmuş olan üretimi başlatsam da bir kaç güne kadar yine durmayacak mı, bir yararı olacağından emin değilim.
2- 16-18 hafta + 8 - 10 hafta gibi uzun kürlerden sonra, 4 gün arayla iki yada üç adet 500 lük pregnil yeterli olur mu.
Mesela 5000 + 500 + 500 gibi gerekebilir mi.
3- Gerekirse bu kadarı veya daha fazlası vücutta lh ve fsh üretimine engel olur mu( 40 - 60 günlük uzun süreli tıbbi tedavilerde, vücutta yeterince var diye bir daha üretilmemesi durumu oluyormuş)
4- Uzun süredir ilaç kullanan bir sporcu haftada bir primobolon, iki haftada bir deka kullanıyormuş, pct yapmıyormuş.
Hcg, klemon gerektirmeyen yılkar süren böyle kürler doğru bir fikirmidir.
5- Kullanım kolaylığı açısından klemon kullansak hcg kullanmasak ne olur.
Aralarında ne fark var.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ati88
Yeni Üye

Mesaj gönderen ati88 »

@standard

söylediğin gibi hCG kullanıldığı süre boyunca hipotalamus-hipofiz eksenini baskılıyor. Fakat bir süre kullanılıp bırakıldıktan sonra hipotalamus-hipofiz ekseninin tekrar çalışmasını sağlayabildiği için PCT sırasında kullanılabiliyor.

Clomid bir tür SERM ve LH'den çok FSH salgılanmasına neden olduğu için nolvadex ve hCG ile birlikte PCT için kullanılıyor. Veya TRT/HRT sırasında yine hCG ile beraber kullanılabiliyor.

Ben hiç hCG kullanmadım ama bundan sonraki kürümde kür sırasında kullanmayı düşünüyorum.

Ben buradaki örnek PCT şablonlarından faydalanıyorum: https://www.reddit.com/r/steroids/wiki/thecycle/pct

Uzun süren kürlerle ilgili olarak da şunu söyleyebilirim. Uzun süreden sonra zararını görmeye başlayabilirsin. Bu zararlar kişiden kişiye genetik, beslenme ve antreman etkenlerine bağlı olarak değişebilse de başlıca şunlardır:

* Hypertrophic Cardiomyopathy
* Prostat büyümesi ve prostat kanseri
* Hipotalamus-hipofiz-testis ekseninin çalışmasının durması
* Damarlarda plak birikimi
* Yüksek tansiyon
* Böbrek yetmezliği
* Karaciğer tümörü ve kanseri
* Jinekomasti ve göğüs kanseri
* Nörolojik hasar ve buna bağlı akıl hastalıkları, algı yeteneğinin azalması

Uzun süre kürde kalmak yerine küre bir süre ara verip, TRT/HRT yapıp, daha sonra tekrar küre devam edebilirsin. Uzun vadede hem riskleri alaztır hem de PCT yapmaya oranla daha iyi sonuçlar verir.

Ben mesela 8 hafta tren+anavar kürümü bitireli 4 hafta oluyor. Kür bitiminden itibaren TRT seviyesinde haftalık 100mg testosteron kullanıyorum. Geçen cuma test için kan alındı. Bu hafta sonuçlar geldiğinde sonuçlarda problem yoksa haftaya tekrar küre başlayacağım. Kür sırasında düşük doz hCG kullanacağım, kür bittiğinde de bir sonraki küre kadar HRT olarak yine düşük doz testosterone + hCG + Clomid kullanacağım.

Edit: "sonuçlarda problem yoksa" demek istedim
En son ati88 tarafından Pzt Ara 07, 2015 2:31 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Merhaba
TRT ve HRT nedir.
Kullanıcı avatarı
ati88
Yeni Üye

Mesaj gönderen ati88 »

TRT: testosterone replacement therapy
Testosteron seviyesi düşük olan erkek hastalar (hatta menopoza girmiş kadın hastalar) için uygulanan testosteron tedavisi. Dışarıdan testosteron verilerek testosteron seviyesi normal sınırlara yükseltiliyor. Örnek: haftada iki defa 50mg testosterone enanthate

HRT: hormone replacement therapy
Bu terim genel olarak estrojen, T3 gibi hormon eksiklikleri için uygulanan hormon tedavileri için kullanılıyor. LH'si düşük olduğu için testosteron seviyesi düşük hastalar için hCG uygulayarak testosterone seviyesini yükseltmek de bu kategoriye giriyor. Örnek: haftada 3 kere 500 UI hCG. Düşük doz (her gün veya gün aşırı 25mg gibi) Clomid ile birlikte kullanılırsa bu doz bir miktar azaltılabiliyor.

Kür sırasında kesilen doğal testestoron üretimini karşılamak için neden çok daha fazlasını tavsiye ediyorlar. Neden TRT düzeyi yetmiyor.
Kullanıcı avatarı
ati88
Yeni Üye

Mesaj gönderen ati88 »

Kaslardaki androjen reseptörleri doygunluğa ulaştığı zaman daha çok androjen reseptörü üretiliyor.

Doğal testosteron seviyesi ile kendi üst limitine gelen bir sporcu ancak doğal seviyenin üzerine çıktığı zaman kasları yeni androjen reseptörü üretmeye başlıyor. Bu nedenle kürde doğal androjen seviyesinin üzerine çıkılıyor. Bu nedenden ötürü sporcuların kas kütlesi arttıkça kullandıkları steroid dozları da artıyor.

Burada TRT ile sağlanan testosteron seviyesi ve AR miktarı arasında, dolaylı olarak da kas kütlesi arasında bir ilişki var. Başka forumlarda okuduğum kadarıyla uzun süredir steroid kullananlarda kas kütlesi yükseldikçe, testosteron miktarını doğal testosteron aralığına getiren testosteron dozu da artıyor. TRT olarak haftalık 200, 250mg, hatta 400mg kullandıklarını söyleyenler mevcut.

Ama bu testosteron her zaman TRT seviyesinin üzerinde kullanılmak zorunda demek değildir. En son kürümde günlük 15mg test-e, 30mg tren-e, 20mg anavar kullandım ve memnun kaldım. Enjeksiyonları da kas içine değil, her sabah uyanınca karından cilt altına yaptım.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: SEOSearch [Crawler] ve 5 misafir