gönderen _BlackLight_ » Prş Ağu 29, 2013 10:39 pm
Olay şoyleki maya iceren besinlerin cogu laktik asit fermantasyonu yapar yani süt yogurda donusurken yalnizca yogurt elde etmeyiz urun olarak laktik asitte birikir ve onu tuketiriz buda cizgili kaslarda laktik asit birikmesine sebep olur be oksijen ihtiyaci duyan kaslarimza kabaca laktoz gider bu sebeple yoruluruz.ayni olay sutun pastorize edilmesi sirasindada olur.
Sonuc olarak her seye kuru baltalar gozuyle bakmamak gerek kurde olmasakda bunlari yasariz
Bundan kurtulmanin yolu idman oncesi ve sonralari kardiodan gecer vucutta idman esnasinda biriken laktik asiti kardioyla atabilirsin...
Ek olarak:deca kalsiyuma duyarli bir ilactir eklemlerde kortizo(n)l etkisi yaptigi icin kalsiyumun kemiklere gecisi sirasinda decanin verimini azalttigi soylenmekde...
Onun disinda laktozsuz sut ve sut urunleri ilk tercihiniz olabilir fakat sut urunleri olmadan kur beslenmesi bence eksik kalir.